CP-015 Črvov vrh

S5/CP-015   Črvov vrh 974m nad morjem

Fotogalerija: KLIK

  8 QSO on 30m CW
47 QSO on 40m CW

QSO time:
Okolico oddajnika so končno posekali tako, da imamo obiskovalci tega vrha tudi lepe razglede. Do sečnje se je bilo potrebno povzpeti preko ant. stolpa na streho hišice, kar verjetno ni bilo preveč zdravo. Še posebno ne pozimi.
Ves zadovoljen z globoko senco, ki jo nudi baraka in z opuščenim betonskim nosilcem antene, ki sem ga spet dal v delovanje, postavim anteno, se udobno namestim, prižgem postajo in …. groza. Zaradi bližine raznih oddajnikov, ki krasijo rtv stolp imam šum na 7.032MHz skoraj na devetki. Parkrat pokličem in takoj sledi premik malo nižje, kjer se je dalo sprejemat tudi bolj švoh signale. Ista štorija se je ponovila še na 10.118MHz. Spet je bil potreben zamik za par kHz. Prvi trenutek sem mislil, da imam cel band s tako visokim šumom pa se je izkazalo, da le ni tako kritično. Bodočim aktivatorjem vrha svetujem, da se raje namestijo znotraj ograde pri kravah. Kljub naravnim aromam bo klofanje manj stresno.

Na ssb spet ni bilo odziva tako, da se resno sprašujem ali ima sploh smisel nosit mikrofom s sabo. Verjetno ga spet nekaj časa ne bom.
Ves zadovoljen s ponovnim obiskom Črvovega vrha in s podarjenimi prekrasnimi razgledi na Baško grapo, Julijce in bohinjske hribe, po dobri uri zaključim z delom.
Sem opazil, da imam eno uro klofarije ravno dovolj, da spet napolnim svoje baterije.
Nižje sem vrgel še par besed s kravami na paši, ki so se malo čudile kaj nam pa tale nekaj razlaga. Nič hudega. Drugič spet!

SOTA vročica ne pojenja!