BR-022 Ter

S5/BR-022  Ter 673m

Fotogalerija: KLIK

11 QSO on 30m CW
44 QSO on 40m CW

Ter je natanko 3m je višji od bolj znanega in obiskovanega Jirmanca s svojo kočo na Kokoši. Razgledov zaradi visokih borov, na žalost, ni. Na vrhu so lepo vidni ostanki prazgodovinskega gradišča oziroma opazovalnega stolpa iz tiste dobe, v lični nerjaveči posodi sta vpisna knjiga, ter žig.

s53x dance
SOTA Fever dance

QSO time:

Dopoldan smo imeli dež. Hvalabogu, da smo bili medtem v službi.
Popoldan se mi je že rolalo. Nekam bo treba it! Magda je hitro popustila in že sem letel proti Velikemu polju, kjer je tudi izhodišče za naskok na bližnji Ter. Pot mi je že poznana saj sem jo pozimi s kolesom dodobra raziskal.
Nerjaveči nosilec škatle z žigom in vpisno knjigo je prišel kot naročen za pritrditev stolpa, saj bi sicer med dvigivanjem tanko piskal. Na vrhu namreč ni prostora za kaj več kot le za vertikalni dvig.
In vam povem! Kljub 8. juliju sem na vrhu zmrzoval. Pihalo je tako kot, da misli pomesti s hriba vse borovce hkrati. Burja, ki se je pripodila z Nanosa je bila neusmiljena in na trenutke je preglasila signale iz zvočnika.

Začelo se je standardno. Najprej na 40m bandu, ko je zmanjkalo tejkerjev je sledil skok na 30m, pa spet nazaj na 40m, par minut klicanja na PSK31 vendar brez učinka in zaključek na 40m.

živjo klapa...
Zanimivo kako se ljudje navadijo tvojih navad. Ko sem preklopil na 10.118MHz, odpojem “QRL?” in kaj sledi? ” HELLO S53X”. He he…… Pa ga vprašam: ” UR CALL?”, pa pravi “G4SSH”…. pa sva naredila zvezo, HI !
pogled na Ter iz Velike poljane
Ter

Dostop:
Več info o Teru, pokrajini in dostopu z biciklom je na tej povezavi klik .