TK-007 V.Modrasovec

S5/TK-007 Veliki Modrasovec

15.julij 2008

18 QSO on 30m band CW
39 QSO on 40m band CW

Fotoalbum: KLIK

ostanki včerajšnjega neurja s točo

Veliki Modrasovec je najvišji vrh  čavenskega pogorja, ki  se nahaja na južnem delu Trnovskega gozda. Na vrhu stojijo betonski ostanki nekakšne zgradbe in hkrai predstavljajo najvišjo točko vzpetine. Šele z njih se nam odpre lep razgled na bližnje Golake, ter na Kamniške Alpe v ozadju.  Levo vidimo Julijske Alpe in izstopajoči Krn ter Triglav.

Dostop:

Zadnje dneve se je precej pisalo in govorilo o veliki škodi v gozdu nad Predmejo, ki jo je povzročil vrtinčast veter. Tako ni bilo težko izbrati naslednjo SOTA aktivacijo.

Ko se enkrat na tak ali drugačen način znajdemo pred kočo Antona Bavčarja je pred nami le še kakšnih 15 minut hoje do samega vrha. Na zahodni strani koče stoji velik planinski smerokaz. Mi zaupamo tisti tablici, ki nas usmeri na pot proti Golakom. Steza se začne takoj čez makadamsko cesto. Od nje se po par minutah hoje odcepi v levo steza proti Modrasovcu. Da smo na vrhu izvemo, ko pred sabo na gladki betonski steni uzremo napis “VRH”.  Simpl, kajne?

QSO time:
Na 40m dežurajo standardni igralci, ki nestrpno pričakujejo postaje radia Kričač. Saj vemo kako je delal, ne? Vsakokrat z druge lokacije, nenapovedano in na kratko. Včasih imam občutek kot, da s SOTO nadaljujemo njegovo tradicijo.
Na 30m precej novih postaj, tudi takih, ki še nimajo v svojih vrstah SOTA programa. Mogoče jih pa mi s svojim delom pripravimo do tega, da se spravijo k urejanju SOTA dokumentacije.

 

SOTA Fever continue….