TK-027 Korada

S5/TK-027  Korada 812 m nad morjem

Fotogalerija: KLIK

16 QSO on 30m CW
49 QSO on 40m CW
  2 QSO S2S (Sota to Sota)- OK1XGL/p in MM1EYP/p

Opis:
Korada
ja najvišji vrh, ki leži med desnim bregom Soče in Goriškimi Brdi. Na njegovi najvišji točki stoji triangulacijska piramida. V bližini je tudi cerkvica Sv. Gendrce, postavljena v začetku 16. stoletja, ki je bila med prvo svetovno vojno porušena. Ponovno so jo pozidali leta 1936.
Zakaj ime Gendrca nam pojasni napis na malem zvonu: »V rojstni deželi si Gertruda; Slovencem Jerica lepše zveni, stoletja tu na Koradi kraljuješ, v srcu združuješ sever in jug, z vedro dobroto si se priljubila, kar sveta Gendrca pravimo ti.«

QSO time:

Z vlakom hop do Plavi, nakar 10 km v hrib mimo zaselkov Zamedveje in Vrtača in kmalu se znajdem na slemenski cesti, ki vodi po Kolovratu. Še manjši odcep in že je tu 804m visoki, travnati vrh Korade. Vročina je za se ubit, tako, da zasedem prvo senco, ki se ponuja par metrov od vrha. Klofarija kot klofarija, QSOti se lepo zapisujejo in po dobri uri in pol imam dovolj preganjanja muh, kobilic in obadov zato  spet spravim vrh v prvotno stanje in se spustim do cerkvice sv. Genderce, ter takoj nato na pl.pot proti Plavem. Sledilo je pol ure orgazmotroničnega MTB spusta.

Pismo ma imam srečo! Najprej bicikl, potem klofarija, nato spet bicikl…… Kaj sploh še ostane velikim ?   HI   !!!

  Korada SOTA kamen/ SOTA stone.