TK-033 Mrzli vrh

S5/TK-033  Mrzli vrh, 590m nad morjem

Fotogalerija: KLIK

36 QSO on 40m CW

V vznožju Mrzlega vrha  (nad Kozmericami pri Mostu na Soči) je bil že v 1. svetovni vojni urejen izvir s koritom. Tu so se že nahajale zaledne enote, ki so skrbele za oskrbo vojakov, ki so se bojevali na vrhu hriba. V bližini je bilo tudi pokopališče in kapelica, kjer so opravljali bogoslužje.  Ostanki korita z izvirom ter nekaj ostalih objektov še vedno pričajo o času v katerem so služili.

QSO time:
Dejmo temu enkrat naredit konec in priznajmo, da to ni QSO time ampak bolj boj za preživetje med aktivatorjem in letečo golaznijo. Zanimivo kako postane človek s časom apatičen in dovoli tem krvosesom, da se naslajajo na njemu. En trenutek sem naštel preko 15 tigrastih komarjev na nogi, nato nekaj čez 10 na roki in bolj kot jih odganjaš, bolj se uporno vračajo. Pljask… en rdeč madež…pljask…. drugi in tako cel čas med zvezami. Ali so se čudili korespodenti, kaj pomenijo nekontrolirani rafali izpod tasterja. Odkucam CQ SOTA, pljask po komarjih, nadaljujem s pozivnim znakom, pljask po komarjih, ponovim pozivni znak, pljask po komarjih, zapišem korespodenta, pljask po komarjih, dam raport, pljask po komarjih, 73, pa dajmo še komarjem 73.
Po dolgem času sem tudi gostil stare znance. Povabili so se še k nam domov. Trije! Že dolgo časa se nismo videli. Zadnja dva meseca sem jih skoraj pogrešal. Vendar ne toliko, da bi jim nudil še naprej gostoljubje. Pinceto v roko in … zbogom klopi!

Ob prihodu na vrh sem se prvič do sedaj vprašal ali bo sploh mogoče postavit anteno!? Spet je bilo potrebno narediti koridor za dipol. Veje so ga nežno božale, skale so me med postavljanjem premetavale in pravi čudež je, da je signal uspel priti izpod vsega vejevja na plano. A le na 40m! Na 30m nisem uspel logirati niti ene zveze. Me niso slišali!

Počasi sem bil že sit kriljenja z rokami in pretepanja samega sebe tako, da ni bilo treba dvakrat reči: “Konec je za danes! Gremo! ”
In smo šli!  S53X, svinčeni rucak in prijatelji klopi!
Komarje smo pustili za sledeče aktivatorje. Drugih obiskovalcev tega vrha tako ali tako ni !

SOTA vročica se nadaljuje …..