BI-002 Črni vrh

S5/BI-002 Črni vrh 1205 m nad morjem

Zemljevid
Fotogalerija

30 QSO na 40m CW
2 QSO na 20m PSK31

Slika
pogled s Trojan na Čemšeniško planino
Nujen opravek v Močvirju je bil dovolj velik izgovor, da skočim še na en, tam “bližji” hrib. Nič zato, če se je treba voziti še več kot pol ure do izhodišča.
Tam, kjer ponavadi parkiramo in se nabašemo znanih krofov obstaja celo ena cesta, ki pelje proti Čemšeniški planini. Ma kdo bi si mislil! Vedno sem videl le krofe in pa masten volan ob odhodu. Odcepa nisem imel v memoriji. Ampak je bil! Danes, ko sem ga rabil je bil ravno tam, kot je kazal zemljevid. Kmalu je bila tudi prva tabla za smučišče Prvine, pa vas z zanimivim imenom Šentgothard (malo me je spominjalo na Batmana, ne vem zakaj) in po razriti 10% strmi asfaltni cesti si tik-tak na prevalu Ovčja jama. Tu se z avtom zmeniva, da me počaka ob cesti, saj je bil v načrtu spust po severni strani hriba, skok še na bližnjo Kozico 007 in bi se tako pripeljal skoraj po ravnem do njega. No, na koncu sem zaradi pomrznjenih prstov in ozeblega telesa izbral za povratek skoraj isto pot kot ob vzponu. Se ni pomagalo prepričevat, da imam še čas! Je preveč zeblo!

Preko smučišča Prvine šibneš kot, da to ne obstaja, še kilometrček vožnje po kolovozu in na mestu kjer ti pot prekrižajo markacije je konec veselja z vožnjo. Vsaj za naslednjih 100m. Strmo kot ….
Potem se pa teren sprijazni s tabo in do planinskega doma na Čemšeniški planini je skoraj vse prevozno. Od tam pa do cilja na Črnem vrhu pa sploh.
Na vrhu je zeblo! Najprej je sijalo sonce, potem je iz nekih prosojnih oblakov snežilo, vmes je še nesramno pihalo in po slabi uri mi je bilo vsega zadosti. Vmes sem delal le na 40 metrih, pri 1°C zmrzoval, otresal sneg s sebe in ko prsti niso več ubogali palčke za pisanje po dlančniku se je bilo treba sprijazniti z le dvema PSK31 zvezama.
Slika
začetek spusta pri planinskem domu
Sedež se je spustil v aerodinamični položaj, listje je zašumelo, plato ob koči je bil hitro mimo, planinska potka je bila ravno prav osušena in s trdimi prsti prispem po 20 minutah iz 0°C na vrhu, na +4°C pri avtu.
Magda prav čuti kdaj naj me pokliče. Moram jutri malo pogledat pod avto, da ni kakšna naprava tam na novo montirana. Spet je sledil povratek preko Trojan.
Kaj sem prinesel domov za podkupnino?
Slika Slika
zebe ku hudič                                       sneg,sonce,sneg,sonce … brrr

Slika
karta dostopa in sestopa

Leave a Reply