CP-036 Črni vrh

S5/CP-036 Črni vrh 1486 m nad morjem

Fotogalerija: Klikc
x8x
QSO na 30m CW
x21x QSO na 40m CW

Črni vrh je hrib na vzhodni strani Sorice. Če se nanj povzpnemo s ceste in gremo čez drn in strn direktno na vrh je v resnici zelo blizu. Ampak tudi strmo in neoznačeno. Lažji vendar precej daljši je dostop po makadmki, ki se začne nekaj sto metrov za tem, ko se cesta že prevesi na gorenjsko stran. Trikrat pridemo do razcepov in vsakokrat izberemo desnega. Ko naenkrat ceste zmanjka pomeni, da je treba samo še v hrib in po 20 minutah osvojimo ta, za dostop precej lahek vrh, saj smo že v startu na precejšnji nadmorski višini.
Vrh sam je zelo razgleden saj je na njem velika čistina. Smreke so posekane in tako imamo odprt pogled na Lajnar, Slatnik in Možic na zahodu, ter na Julijce na severu. Na severovzhodu je nad Savo Bohinjko lepo viden Babji zob, ki izstopa iz okolice.

QSO time:
Star smrekov panj je odlična mizica za postajo in Florijano, ki jo stalno nadzira. Očitno je lokacija zelo dobra in propagacije nadpovprečne saj se dnevnik z zvezami kar hitro polni. Kasneje, ko sem isti dan delal še z bližnjega Slatnika je bila situacija popolnoma drugačna. Tejkerjev malo, precej CQ klicanja in zveze so se zelo počasi nabirale. Veter mi je trikrat sesul postavljeno anteno, ko se je še četrtič zagnal vanjo pa je prelomil ribiško palico na pol. Po krjšem “porkodindijo” sem postavil pokonci kar je od palice ostalo in tako naredil še nekaj zvez. No kot rečeno, na Črnem vrhu je lepo šibalo in človek bi kar vztraja, če le ne bi mravlje naredile desanta name, na Florijano in na postajo pod njo.

One thought on “CP-036 Črni vrh”

  1. Oj! Kje za vraga pa si našel oznako vrha? Verjetno posledica nižje podrasti, kot je bila ob mojem obisku ;))

Leave a Reply