Digifest in Field Day CW 2017

Iz službe v službo. Direkt. Vmes je bilo 100 km poti ter dve uri vožnje. In pa petek, sobota, nedelja in ponedeljek.  Še bolj vmes pa Digifest in FD contesti.


število tipk se z leti vse bolj povečuje

Sobotno jutro se je začelo z Digifest tekmovanjem. Po dolgih letih (moji PSK31 in FeldHell začetki so v letu 2004) sem ponovno delal v PSK in Feldhell načinih zvez. Hellschreiber ( izumil ga je Rudolf Hell davnega 1930 leta) mi je še vedno zanimiv in privlačen, predvsem njegov zvok.

Popoldan, ko se je po osmih urah končala prva Digifest perioda, se je že začelo 24 urno Field Day tekmovanje. Tokrat se je ABL udeležil le kot fiksna postaja, septembra bo pa, vsaj upam, vse drugače. Takrat gremo v naravo in bomo sodelovali v eni od /P kategorij.


Feld Hell na ekranu

Po koncu 24 ur FD kontesta pa um in telo še nista bila dovolj utrujena in spet se je ponudila priložnost sodelovanja v Digifest tekmovanju, v njegovi zadnji periodi. Tokrat nisem eksperimintiral z različnimi načini dela, ampak sem ležerno vztrajal na PSK63. Nekaj pile-upa je bilo prvih 20 minut, ko sem se pojavil na bandu, kasneje se je pa lepo umirilo in zveze sem bolj kot ne vlekel iz šuma na frekvenci.

Jutro je prineslo pospravljanje radialov antene, koaxa in čiščenja za seboj. In gas v službo.


80m in 40m vertikalki med sobotnim sončnim vzhodom

Leave a Reply