S50HQ 160m CW

DSCF8025

Uvod
 160 m antene niso nekaj običajnega v tem letnem času. Zato je bilo potrebno par dni pred tekmovanjem obnoviti znanje postavljanja 160m vertikalke. Vsakokratna postavitev in spravilo antene nam hkrati prinaša nova znanja in izkušnje. Tako je bila tokrat antena postavljen v rekordnem času, saj se nama žice kapacitivne glave niso več prepletale z ostalo pajčevino, ki visi z nje. Tako je bila prihranjena vsaj poldruga ura razpletanja in antena je bila v četrtek malo pred polnočjo »že« poglašena.
DSCF8010
Namesto zastave, sva razobesila kar “uradno” majico letošnje S50HQ ekipe.

DSCF8005
 Karakteristika tokrat postavljene antene.

Beverage za K smer je bil pregledan in zadovoljstvo ob sekanju motečih vejic je bila toliko večja, saj se v zadnjih mesecih ni v raztegnjeno žico ulovila in jo pretrgala nobena divjad. Je pa zato bila na delu »divjad« na JA sprejemni anteni. Nekoga je motila žica, ki poteka čez zapuščen kolovoz in jo je lepo pretrgal. Ni problema.  Popravilo je potekalo v zgodnjih sobotnih uricah, ko je v gozdu še relativen hlad. Pomočnikov je bilo nešteto. Klope je namreč zelo zanimalo kaj počnemo v njihovem domovanju in so se odločili, da si bodo z nami delili najšo kožo.  Tako zelo smo se spoprijateljili, da sem se od zadnjega poslovil šele pozno zvečer, po prihodu izpod tuša.
DSCF7995
Zadovoljstvo potem, ko je vertikalna antena uspešno postavljena in umerjena.

Ctest
 V prvih urah je bilo v logu 11 S5 postaj in to je tudi vse.  Kar pa niti ni tako slabo, saj sva zato imela čas, da odpraviva vse mrfijeve težave, ki se običajno pojavijo na začetku contesta.  Glede na to, da bova 24 ur v razbeljeni konzervi na vrhu Trstelja, kjer je letošnja julijska temperatura podobna tisti v dolini, se pravi 27 °C, je bila ideja o prenosni klimi ena boljših rešitev tega contesta. Slaba stran je le to, da sva zaradi cevi z vrelim izstopnim zrakom, ki prihaja iz klime, morala imeti odprta vrata in sva tako v bistvu bolj kot najino konzervo, hladila vrh 643m visokega hriba. Zdaj šele razumem, zakaj je bil povečan vpis pohodnikov v planinsko knjigo obiskov.
Pijača je tekla v potokih. Voda, radenska in ponoči, ko se je vsaj malo ohladilo še kava, so nama poleg klime dajali dodatno motivacijo.  V potokih je tekel tudi pot. Zaradi razbeljene pločevine kontejnerja. Ali pa morda zaradi OM Powerja. Kakorkoli, Run postaja je delovala gladko, Inband je potekal nemoteno in tandem S52X/S53X je deloval usklajeno. Tehnika je zdržala, operaterja tudi in kar je na 160m CW migalo, je bilo naše in je v LOG’u.
DSCF8021
S52X in S53X na Trstelju, med IARU tekmovanjem, kot del slovenske S50HQ ekipe.

V nedeljskih jutranjih urah sva bila deležna še nekaj minutnega K/VE odpiranja in potem je sledil hiter mrk. Enostavno je zmanjkalo postaj. Z OL in DA HQ postajami smo še nekaj ur v prazno CQ’jali, vendar ni bilo več korespodentov.

1,8  CW     559-QSO    1085-točk   10-zon   20-HQ

Zaključek
Namesto konca še malo tehničnih podatkov:

  • S53S contest lokacija na Trstelju
  • K3 in FT-1000
  • vertikalna antena s štirimi elevated radiali
  • 2 x beverage; smer JA in USA
  • OM Power
  • Prenosna klima naprava

Vodo, radensko, redbul in kafe sva pila Tadej S52X in Miloš S53X

73 de Miloš, S53X

DSCF802724 ur contesta. Operater po neprespani in tekmovanja polni noči.

Leave a Reply