JA-022 Krn

S5/JA-022 Krn 2244 m nad morjem

Zemljevid
Fotogalerija

40 QSO na 40m CW
19 QSO na 30m CW
1 QSO na 20m PSK31

Začetek ture je bil v Kuhinji. Pravzaprav že v kopalnici, potem v kuhinji in šele okoli osme ure na Kuhinji. Planina Kuhinja je ena od petih planin na spodnjem robu Krna, ki celo premore planinsko kočo. Odprtosti nisem niti preverjal, ker je med tednom ponavadi itak vse zaprto. Imajo pa pet minut pred njo eno veliko parkirišče, ki si deli prostor s priročnim kamnolomom. Vsi motorizirani planinci, ki pridemo na 1020m nadmorske in od tu naskakujemo Krn imamo tukaj odličen plac za parkiranje. In tudi edini!

Dogodivščin po poti ni! Je le ena sama strmina in ena sama uživancija ob razgledovanju. Na trenutke si prav želiš, da bi malo počival in tako občudoval vse tisto odspodaj in vse tisto odzgoraj.
Že v začetnem delu sem spregledal eno markacijo in jo malo po svoje udaril proti planini Zaslap. Nad njo sem zanalašč izpustil še eno in se po najprej neoznačeni, nato pa bledo porisani poti “B” povzpel do steze, ki vodi na Krnsko škrbino. Tam pa samo pičiš naravnost in navzgor. Le Gomiščkovo zavetišče ti cel čas visi nad glavo. Tako zelo blizu se zdi, a je tako daleč. Ko ga prvič uzreš nad sabo še niti ne veš, da je do njega še dobra ura hoje.

Na vrhu je po dobri uri samote prišlo do prave gužve. Dovolj, da pridejo štirje italijani in je že kot na veselici. Na hitro pozdravim avstrijski par in piči miško v dolino.

Kolena škripajo, protestirajo, trpijo, nahrbtnih jih dodatno neustrašno tlači, spet uberemo bližnjico, prehitimo znanca z vrha, najdemo na vzponu izgubljeno stezo in žbonk…. planina Kuhinja.

V fotoaparat spravim še malo jesenskih barv, še nekaj video posnetkov narave in cestni palakarji na cesti ob Soči že hitijo mimo nas.

Leave a Reply