JA-025 Tolminski kuk

S5/JA-025 Tolminski kuk 2085m nad morjem

Fotogalerija: klik
Video : klik

111 QSO on 20/30/40m CW

Tolminski kuk
S Tolminskih raven proti planini Kal je pot minila precej hitro saj je družba sodelavcev, ki so me povabili zraven delovala dokar razigrano. Tudi na planini Kal kjer smo v priložnostnem hotelu pustili odvečno prtljago, jaz predvsem rezervne akumulatorje, vetrovko in spalko, smo z velikim veseljem zagrizli v strmino pod Migovcem. Na samem vrhu T.kuka so se fantje zadržali le malo časa, saj so imeli v načrtu še nekaj ogledov, meritev, ter preverjanj terena pod Migovcem. Tako sem naslednji dve uri na vrhu kraljeval sam s svojo anteno, ki se je kaj kmalu naveličala vsega matranja in je z glasnim pokom izpustila dušo, ter se pognala v prepadne globina na severni strani vrha. Zadnje tri sekcije palice sem s pogledom še na kratko ošvrknil kako so poletele čez rob, sam pa zagrabil preostanek, ki jim je hotel slediti. Tako sem rešil odpravo pred neslavnim propadom. Sedem metrov palice je vseeno ostalo in improvizacija je bila tudi uspešna. Ko se je aku spraznil do te mere, da je postaja mrknila sem z vrha mrknil tudi sam.
V naši koči so ostali že povečerjali, sam pa sem bil najprej deležen enega štamperle Košutnika. Fant moj, to je tak šnopc, da te kap. Po Stanetovi slastni joti je pašala še ena piva, nato še en Košutnik, pa še ena piva, pa kozarec črnega, pa pogled na uro, pa vidim, da je že skoraj dve in opazim, da smo za mizo ostali samo še štirje.
Najlepše pa je bilo scat pod milim nebom, s pogledom usmerjenim v neskončno vesolje s svetlo luno nad pl. Razor in milijoni zvezd nad glavo.

Niti nisem še dobro segrel spalke, ko me Ervin že cuka in meče pokonci. Tri ure smrčanja so prehitro minile. Nekaj mi razbija po glavi! V glavi! Svet se mi vrti! “Pismo jedno, ma kaj sem to jaz sinoči večerjal, da se tako grozno počutim?”
V pol ure sem že otovorjen kot wosu in nadaljujem po mulatjeri proti Dobrenjščici v smeri Mahavščka. Sodeč po vpisni knjigi pri Madoni sem tu šele tretji sprehajalec te pomladi. Ampak! Kalvarija in skorajšnje srečanje s stvarnikom je šele sledilo. To je pa že druga, izkušenj in strahu polna zgodba.
Iwo kuk

One thought on “JA-025 Tolminski kuk”

Leave a Reply