BR-005 Veliki Javornik

S5/BR-005 Veliki Javornik 1269 m nad morjem

Fotogalerija: Click
40 QSO on 40m CW

1 QSO S2S (Sota to Sota)- PA0XAW/P (prva PA (Nizozemska) SOTA zveza nasploh)

Hribovje Javornika je dolg gozdni hrbet med Cerkniških poljem na eni in Pivško dolino na drugi strani. Območje je gosto prepredeno z makadamskimi gozdnimi cestami, zato se brez zemljevida ne podajat v te gozdove.  Še z njim je orientacija občasno odpovedala.
V teh gozdovih je precej divjih živali kot so medved, ris in volk.
In ko smo enkrat na vrhu, zagledamo pravo hiško iz pravljice o Janku in Metki. V njej so doma postojnski radioamaterji iz S59DEM.
Žig Poti kurirjev in vezistov je tudi na svojem mestu, v kovinski škatljici in zraven je tudi vpisna knjiga. In začuda, tukaj žig ima barvo. Hvaljen ISH !

QSO time:
tokrat sem si privoščil tak luksuz kot le redko kdaj. Na vrhu je kot že rečeno tudi manjša koča in ob njej dobiš vse živo. Od klopi, do zidakov, polen, kant od barve in nema da nema. Par stvari sem si sposodil in QSO time se je lahko začel.
Zveze so padale, stari znanci so klicali in nato je sledilo prijetno presenečenje. Resnično sem pozabil, da se nam je na  današnji dan v SOTA družini pridružila tudi PA ( Nizozemska) in sploh nisem šel za tem, da bi napovedano aktivnost poiskal na bandu. Takrat me  pokliče PA0XAW/p in takoj sem vedel kajse je zgodilo. Za svojo prvo in hkrati prvo PA SOTA zvezo si je izbral S2S postajo,  S53X/p !
Wau ….  Hvala Age!

Kmalu je bilo treba sposojene škavace vrnit na svoje mesto, ter spravit vrh v prvotno stanje, nakar sva se zašibala novi mikro ekspediciji nasproti.  Medvedov klanec, ki je tik pod vrhom se je hotel maščevati, ker sva ga pri vzponu celega prepeljala in se je s svojim globokim gruščem trudil, da me skipa z bicikla.
Ni mu uspelo!
Dokaz je čez dobro uro aktivirana nova SOTA.

Ste vedeli:

… da obstaja v Sloveniji več Velikih Javornikov?
Na tistem na Bohorju sem bil pred štirimi leti z MTB in še danes čutim posledice padca z biciklom med spustom s tistega 1023m visokega Javornika. Leva roka kar noče ubogat. 🙂  fotke

Leave a Reply