BR-007 Strgarija

S5/BR-007 Strgarija 1254 m nad morjem

Fotogalerija: KLIK

15 QSO on 40m CW

Dostop do Strgarije je sila enostaven saj od koče na Mašunu, kjer je bazni tabor, le slediš severu in po par kilometrih si že na vrhu. Vršni vzpon je na trenutke kar strm, saj so gozdarji s strojem pičili kar naravnost navzgor tako, da s kolesom ta del ni prevozen. Že po ogledu zemljevida se je videlo, da nima smisla rinit z MTB na vrh in zato je padla odločitev, da se grem danes pohodnika s smučarskimi palicami.

Burja se kljub napovedi ni polegla in kar streslo me je, ko sem po poti slišal podatek, da je v Pivki -2, v Ilirski Bistrici pa -4 stopinje C. Tako je bilo tudi na vrhu. Pihalo je za odnest in to pri temperaturi -2 stopinji. Kakšen je Wind Chill efekt nočem niti vedet.

QSO time
Zaradi zgoraj povedanega sem si na vrhu izbral eno debelo bukev, ki mi je vsaj na začetku nudila kar dobro zavetje. Vsaj do takrat, ko se je veter pripodil z druge strani.
Med postavljanjem antene je bil kmalu en par rokavic premalo. Prsti so bili trdi še preden sem prijel za postajo. In po dobre pol ure sedenja sem bil trd tudi sam. Še zdaj ne vem zakaj mi je otrpnil desni palec. Domnevam, da zato, ker je bila rokavica tam najbolj vlažna, saj na en način se je bilo treba obrisat pod nosom, da ni koža zaradi stalnega potočka, razpokala. Nanj sem pozabil šele ob povratku domov, ko sem skupaj z Zablujenci udarjal punk takt po volanu in armaturi. In naglas smo se drli” Extrasupermegafakinnujno” .  Norooooo….. ma kaj ku je bilo tako lepo toplo v avtu…..

Na zgornji sliki se tudi opazi, da imam nove baterije. So Poljske in so lahke in so poceni in sploh so me razbremenile za dodatni kilogram. Zdaj grem skoraj kot raketa v hrib.

No, pol ure zmrzovanja in tresenja je bil dovolj, hitro spravim škavace v rucak, ribiško palico tudi sestavim, poberem popolnoma trde žice, ki naj bi bile antena in že hitim novemu vrhu naproti.

In smučarske palice veselo prebadajo listje, zmrznjena zemlja škripa pod nogami in zadnji trenutek se spomnim in poberem en zmrznjen SOTA kamen. En tak lep, za spomin in za domačo zbirko.

Leave a Reply