BR-010 Razsušica

S5/BR-010 Razsušica 1083 m nad morjem

Video : KLIKniMe!
Fotogalerija: KLIK

32 QSO on 40m CW
9 QSO on 30m CW

1 x S2S (Sota to Sota) – G4CPA/p


Razsušica je najvišji vrh Čičarije. Ta se razteza na južni strani Matarskega podolja in nas spremlja cel čas vožnje po cesti od Kozine do Podgrada, pa vse do meje. Domačini rečejo temu hribovju tudi Žabnik, ki ga sestavljajo že omenjena 1083m visoka Razsušica , malo nižji stožčast 1054m visok Ostrič in še dva vrhova z imenom Žabnik. Prvi je Žabnik,visok 1023 m in drugi 987m visok Gorjanski  Žabnik. Na severni strani, v smeri Matarskega podolja ležita vasi Poljane in Golac z zaselki Brdo, Zagrad in Gojaki.
Slednji so bili tokrat izhodišče za krožno turo.

Intro v QSO time:
Današnja KV mikro ekspedicija je zadnja v nizu aktivacij, potrebnih, da sem aktiviral vse vrhove v  BR (Brkini, Javorniki, Kras) območju.
Hkrati je moja prva zimska aktivacija, ki v posebnem načinu točkovanja prinese tri dodatne bonus točke.
Upal sem, da bo tudi prva v snežnem metežu pa mi ni uspelo prepričat vremenarje naj že danes zrihtajo malo sneženja. Za tolažbo je bilo malo pod vrhom nekaj poledenelih ostankov snega od prejšnje pošiljke.
Tudi danes je bilo parkirišče na robu vasi Golac prazno. Bicikliranje okoli doline Polje je potekalo v megli, v zaselku Gojaki so bili doma le privezani pasji sinovi, ki so se drli name kot, da bi jim hotel kaj žalega, v Zagradu se je prvič danes prikazalo morje oblakov spodaj v dolini, odcep na kolovoz in njegov konec pa sta zaznamovala temperatura malo pod ničlo in prazna kartica v GPS aparatu. Sem pozabil, da na tej spominski kartici nimam kart s tega področja, ampak le tiste bolj severne. Ma se ni bilo preveč za sekirat saj te hribe poznam že od prej, ko smo skupaj s Stanetom in tovarišijo ne eni lepi MTB turi prekolesarili vsak kucelj vse  od Slavnika,Velike in Male Plešivice, pa do Razsušice in Žabnika. Dodam še kanček intuicije in že sem tik pod samim vrhom. Prihod nanj je malo spolzek saj nisem pričakoval, da bodo imele skale ledeno prevleko. Se je drsalo ku zmešano. Za se polomit! Po mojem so mi tokrat SPD na čevljih prvič pomagali, da sem se  lahko koliko toliko normalno gibal po teh skalah.

QSO time:
Začelo se je kot že 53 krat do sedaj, s pile-up’om, nadaljevalo s praznovanjem, to je s šampanjcem, ki me je malo zarolal, tako, da sem ostal na aktivaciji malo več časa kot po navadi. Nekako si je bilo treba ponovno zbistrit glavo. Ma kaj ku je taku pašalo. Theodosius, peneče vino iz Vipavske kleti je, vam povem, ena odlična, sladka, ma kako bi rekel… ena …   ma, pijača za jo popit. Ker prav dobro poznam svojo šibko točko, to je ljubezen do teh sladkih pijač, sem se že pred odprtjem odločil, da več kot en kozarec je ne popijem. Ma se nisem mogel zadržat in sem ruknil dva. Uno kar sem spil kar s flaške, prosim, uno ne šteje! Tisto je, rečmo temu … zimski bonus!

Aktivacija BR-010 Razsušica se je tako končala. Končal se je tudi moj lov na vse BR aktivacije. Sledijo le še ponovitve le teh in iskanje novih izzivov. Nekaj je že v načrtu!
Pri sestopu sem še malo taval pod Malo in Veliko Medvižico in iskal markirano pot, ki pelje pod Ostrič. Na en način se je pač bilo treba znebiti še tistih nekaj alkoholnih hlapov, ki so delali šibke noge in ne preveč jasen pogled.
Med vztrajanjem v sedlu na vršnem, ravnem kot črta, vzponu na Ostrič so se razblinili še zadnji Theodozijevi mehurčki. Noge bi še poganjale, pljuča bi še dovajala kisik, trma je bila na zavidljivem nivoju, a je strmina udarila popolnoma drugje. Parkrat sem zavrtel pedala v prazno in konec je bilo mazohističnega vztrajanja na biciklu. Vse do vrha sem ga spet imel na ramenih! Ma ne že spet………

Pod črto:
Zdaj si predstavljaj dva človečka. Eden nosi na hrbtu od 15 do 20 kilogramski nahrbtnik. V njem je vsa potrebna šara za KV SOTA aktivacijo. Če zraven tega še poriva ali nosi kolo niti ni toliko pomembno. Njegova stvar, če je malo munjen.
Drugi nosi v žepu vokitoki. Tudi on gre na SOTA aktivacijo. Vse kar potrebuje lahko stlači v stranski žep. Recimo v tistega, v katerem ima KV SOTA aktivator mobilni telefon. Razlika v teži med mobilcem in vokitokijem je zanemarljiva.

Prvi je KV SOTA aktivator, drugi je UKV SOTA aktivator. Prvi ja za aktivacijo vrha nagrajen z recimo 6 točkami! S koliko točkami je potem nagrajen drugi?

Ups…toliko sem se matral, pa skoraj pozabil. Tukaj je še posneti video, ki je na YouTubetu. Kar klikni na slikco:

3 thoughts on “BR-010 Razsušica”

  1. KRASEN VIDEO!!!!
    Si to sam snemal? Če si, se pravi, da si velikokrat naredil dvojno pot, ko si se moral vračati po aparat/kamero!
    Čestitke za vse vrhove. Čin čin!

  2. Po mojem fotka uspe, če je narava lepa in če neuspelih posnetkov ne pokažeš. 😉
    Vračanje po kamero pa je že postal moj fetiš. Se prav bojim, da jo bom en dan pozabil it iskat ali da se mi ne bo dalo vračat po njo 😉 .

    Najlepša hvala obema!

Leave a Reply