BR-017 Dovganov vrh

S5/BR-017 Dovganov vrh 830 m nad morjem

Fotogalerija: Škljoc!

32 QSO on 40m CW
1 QSO on 30m CW

Dolganov vrh leži  na kamnitem kraškem zemljišču na jugozahodnem koncu Košanske doline. Njegova soseda sta še Mlečnik in Maslovec, ter Vremščica na jugozahodu. Vsa te pobočja so danes močno porasla, pred tremi desetletji pa so bila še vsa gola. Na njih so pasli veliko živine.

QSO time:

Ne bom lagal. Na to mikro ekspedecijo sem šel predvsem zaradi vročične želje po vožnji z biciklom. Ker je ta sestavljena največkrat s tretjino nošnje ali guranja bicikla po neprehodnih strminah, tudi danes nisem pričakoval kaj drugače. V glavnem, ludnica na kvadrat.
Štart je bil v Senožečah, sledili so dolgi makadamski kilometri in končno strma brezpotja. Tako strma, da sem na polovici odnehal, parkiral bicekel za eno dovolj markantno bukvijo in se po vseh štirih v pol ure povzpel na sam vrh. Dovganov vrh.
Ta je zelo poraščen. Podrasti sicer v celem gozdu ni niti za vzorec (če odštejemo cela polja ciklam, ki čudovito obarvajo zrak s svojim vonjem), so pa zato na vrhu krošje precej visoko tako, da sem svojo 10 metersko anteno postavil v celoti pod njimi. Pravi dežnik! Se kdo čudi, da sem imel slab 5 vatni signal?

Na bandu ni bilo prav pretirane gužve in kmalu je zmanjkalo korespodentov. Kot sem kasneje ob prihodu domov prebral me tudi niso spotirali, kar je nekaterim dvignilo pritisk. He, he, tudi tu se čuti konkurenca ob nabiranju točk in zavist. In ne mi več pravit, da imamo samo Slovenci zavist. So drugi kot kaže še slabši, a tega ne trobijo na glas ali se s tem bahajo, tako kot mi recimo!

Potem pa je nižje v gozdu nekaj počilo, nekaj zabrundalo in Miloš je na hitro spokal stvari, prepeval prelepe partizanske pesmi in se hitro spuščal v dolino, kjer je kasneje naletel na te sledi enega plišastega medvedka.

Kaj? Jaz, da sem se bal?
Kdu, jaz?
Ma nikoli! Jaz že ne!
… hm…… kaj smrdi tamle zadaj ?
🙂

2 thoughts on “BR-017 Dovganov vrh”

 1. Miloš vidu medvedov odtis,
  skoču na bicikel,
  zarenčal ku ris,
  pognal pedale,
  zavrtel obrate prave,
  priletel v dolino
  in ima za nas zgodbico fino.

Leave a Reply