JA-053 Senica

S5/JA-053 Senica 658 m nad morjem

Fotogalerija: KLIK

2 QSO on 30m CW
36 QSO on 40m CW
1 QSO S2S (Sota to Sota)- OK/DL6UNF/p


Senica leži severovzhodno od Mosta na Soči, ki se razteza  na skalnatem pomolu nad sotočjem Soče in Idrijce, ter sotočjem Idrijce in Bače. Skupaj nudijo naselju izvrstno obrambno zaščito. Zato je bilo to področje naseljeno že v pradavnini. Zaradi akumulacijskega jezu HE Doblar so danes korita zalita, pod naseljem pa se razliva jezero, ki ohranja smaragdno barvo reke Soče.

Dostop:
Ko smo enkrat v centru Mosta na Soči poiščemo kje poteka KUP-Kosmačeva učna pot. Ta poteka tudi mimo zaselka Stopec. No in prav pri zadnjih hišah, na stičišču te poti z asfaltno cesto stoji lična usmerjevalna tabla, ki nas usmeri  na stezo, skrito za grmovjem. Ta je lepo prehodna saj jo kot kaže vzdržujejo. Nekje na pol poti proti vrhu pridemo na malo boljši in položnejši kolovoz. Naslednja tabla nas napoti v levo in pove, da je do vrha še 25 minut. Kakor za koga! Tu se po mojem v mesecih, ko drevesa odvržejo svojo zeleno pregrinjalo odpirajo enkratni razgledi na jezero in vas pod nami. Pa na Široko. Pa verjetno vse do morja. Bo treba preverit jeseni!

QSO time:
Spet sem se zalotil, da sem na vrhu delal le 20 minut. Nekako mi ne gredo od rok dolgi klici v prazno, ko ni več nobenega odziva. Najprej malo pofotkam, potem spustim anteno in jo nastavim za naslednji band, parkrat pokličem in ko ni več odgovorov enostavno ugasnem in spakiram.
Sem računal na to, da bom delal kakšnega domačega S2S X’a, pa sta oba končala z delom še preden sem prišel na vrh.

Kaj dogaja?

One thought on “JA-053 Senica”

Leave a Reply