KS-021 Kržišče

S5/KS-021 Kržišče/Pokovše 1658 m nad morjem

Fotogalerija: Klikni me!

3 QSO na 40m SSB
6 QSO na 2m FM
6 QSO na 30m CW
21 QSO na 40m CW

Vrh, Kržišče 1658m nmv

Nina se je odločila, da gre deskat na Krvavec. Ker smo nekateri že en malo SOTA degenerirani je prvo kar človek pomisli: “Je tam v bližini kakšna SOTA za aktivirat?”. Sledi pogled na karto in … japadabadu. Je! Kržišče KS-021. Pa še daleč od civilizacije ni. Javim se za šoferja!

Kabinska žičnica te pripelje na vrh in z njega za ceno 10€ kolikor stane povratna karta. Še vedno ceneje, kot par kilogramov gipsa, v kolikor bi se odločil, da po dolgih letih stopim na smuči. Ni kaj. Kar je ceneje, je ceneje in to je treba izbrat. Še posebno v današnjih časih, ko imajo uni ta bogati recesijo in gospodarsko krizo.

V teh koncih sem nazadnje smučal pred dvajsetimi leti. Zato je takoj po izstopu iz gondole zapel GPS, ki me je najprej vodil na Kriško planino in potem ob robu smučišča vse do 1658 m visokega Kržišča.
Na vrhu je bil sneg tako nedolžno lep in nedotaknjen, da se je bilo kar težko odločit kje postavit anteno. Nazadnje izberem točko, ki jo je pred mano steptal nekdo na smučeh. Se mi vsaj ni udiralo do pasu, kot se je malo stran.
Oblaki so se umikali, pa na hitro prekrili nebo , se spet na brzino umaknili, ves čas pa je nežno snežilo. Ma vam povem, da za primorca ni lepšega , kot je opazovanje sneženja. Človek bi tam sedel v neskončnost, gledal ples snežink, opazoval kako se počasi iznad oblaki na zahodu kažejo Julijci s Triglavom v sredini, kako na južnem pobočju Krvavca ekstremisti smučajo med drevesi po celcu kako ….

QSO time

Sama klofarija je bila taka kot ponavadi s to razliko, da sem se tokrat oglasil tudi lokalcem na 145MHz.
In trajalo je vse dokler se niso od neznano kje pripeljali eni oblaki, ki so zakrili sonce in me primorali, da sem začel s pospravljanjem “ciganskega naselja”.

Že po prvih mestrih sestopa sem vstopil v oblak, ki je trajal vse do Razdrtega. No tam se pa začne naša Kalifornija. Ravno dovolj hitri smo bili, da smo ujeli današnji sončni zahod. Florijana je bila “ful” navdušena. Midva z Nino tudi!

Še bomo šli skupaj “smučat” !

Leave a Reply