RG-004 Petelinjek

S5/RG-004 Petelinjek 1212 m nad morjem

Fotogalerija: KLIK

13 QSO on 30m CW
27 QSO on 40m CW


Petelinjek je 1212m visok vrh divje Račne gore in je čudovit primer neokrnjene narave, saj je zelo redko obiskovan. Njegov hrbet, ki se spušča proti Požariščem, je sam po sebi naravna pregrada in človek ima občutek, kot da je narejen, ne pa delo narave.

QSO time:

Kaj me je vodilo na ta vrh mi še do danes ni jasno. Nekako se mi je zdelo, da je bolj blizu kot pa je v resnici. Izhod iz AC na Uncu, Cerknica, Loška polica, desno proti Ložu in mimo Starega trga, nato še par ovinkov in že je bilo treba zaviti na makadamsko cesto, ki pelje proti temu vrhu. Celo pot te spremljajo in ti želijo dobrodošlico prave planjave teloha. Prelepo, da bi bilo res. Samo še kakšen prezgodaj prebujeni medo mi je manjkal in idila bi bila res popolna. Rainman se tudi tokrat ni izneveril, saj je enourni vzpon najprej potekal po dežju, po prebiti magični meji 1000m pa je začelo snežiti. Ma kq je bilo lepo. Na trenutke sicer zaradi udirajočega se snega naporno, ma vseeno neponovljivo. Malo pod vrhom opazim še eno znamenje, ki je postavljeno v spomin domačinu, ki se je na tem mestu smrtno ponesrečil. Pred tremi dnevi je bila obletnica nesreče in prav se mi je zdelo, da položim šopek teloha na kamniti marmor s križem.

Klofarija je bila taka kot vsaka KV CW SOTA klofarija. Se pravi, uživanje užitkov zaradi katerih se sploh odpravljam v vse te meni neznane gozdove in kraje.

Po poti domov sem nabral še šopek tistih telohov iz začetka. Za pokoro, ker sem prišel domov že skoraj v mraku in za praznik AFŽ, ki je bil čez par dni. Znajdi se! Nekako se je treba odkupit!

Malo bolj sem se razpisal na forumu kjer je tudi načrt dostopa: KLIK!

Leave a Reply