TK-001 Stol

S5/TK-001 Stol 1673 m nad morjem

Fotogalerija: klikni me !
32 QSO on 40m CW


Video z današnje mikro ekspedicije – 4 minute

Greben Stola se začne na desnem bregu Soče pri Kobaridu in se v dolžini 34km razprostira proti zahodu do Terske doline in reke Ter.
Kobariškemu Stolu domačini rečejo samo Stol, saj v bližini itak nimajo še kakega Stola. Je najvišja vzpetina v celotnem grebenu, ki ima proti jugu strma travnata pobočja, ki padajo proti Nadiži in Breginju, ter poraščena severna pobočja, ki se spuščajo proti Učji.
Razgledi so veličastni!

QSO time:
Da sem premagal višinsko razliko 1300m, od Trnovega ob Soči do vrha Stola, sem porabil skoraj tri ure. Po dobri uri pritiskanja na pedale se je pojavila dobro poznana bolečina v križu. Zaradi tega so bili nadaljni kilometri eno samo premagovanje bolečine. Kaj preživljam v dnevih po turi nima smisla pisat. Saj se ve: naklofen, solo terapija z elektrošoki v ledvenem predelu in skrivljena hoja. Prav mi bodi!

Zastavljena časovnica se mi je vedno bolj sesuvala, tako, da sem klofarijo zaključil takoj, ko se je prvi pile-up končal in se na ponovni prvi CQ ni odzval nihče. V natanko 15 minutah je bilo vzpostavljeno nekaj čez trideset zvez. Baterije v fotoaparatu so bile prazne in prazen je bil tudi moj želodček.
Spust je potekal pod padali jadralnih padalcev, ki so uživali v vzgonskih zračnih tokovih ob južnih pobočjih Stola. To je eno lepših panoramskih prečenj, ki sem jih do sedaj prevozil. Z njim se lahko meri edino Dobrenjščica, ki je pa zgodba zase.

In pa še SOTA Kamen s Stola.

One thought on “TK-001 Stol”

Leave a Reply