TK-010 Poldanovec

S5/TK-010   Poldanovec 1299m nad morjem

Fotogalerija: KLIK

  20 QSO on 40m CW

Poldanovec se nahaja v Govcih, to je na severnem robu Trnovske planote, ki se strmo dvigajo nad dolino Gorenja Trebuše. Poldanovec z 1299m višine ni najvišja točka, temveč nudi najlepši razgled proti severu in v dolino Trebuše. Severna stena je zelo prepadna tako, da je pri postavljanju antene obvezna velika mera previdnosti. V primeru zdrsa je pot nazaj na vrh zelo zahtevna in ne verjamem, da bi jo kdo zmogel. Začetek bi bil kar v potoku Trebušica, 970m nižje.

QSO time:
Sam dostop ni težaven. V Lokvah greš po asfaltu proti Lazni (ne Mali Lazni), po dveh kilometrih zaviješ desno na makadam in se držiš markacij kot pijanec plota. Sam jih proti koncu nisem več upošteval , zato sem za kazen zadnji del vzpona prerinil in prenosil bicikel po najbolj strmi variant. Uf, kako je tekel pot z mene in se zažiral v oči. Uni mona od bicikla se mi je pa smejal in se delal, da sam ne more navkreber. Vendar se mi je kasneje pošteno oddolžil, ko sva bežala pred nevihto v varno zavetje doline, HI ! Matr kako lahko šibamo, če hočemo!  🙂

Saj res, QSO time. Prispem na vrh, raztegnem ribiško palico, nategnem žice antene, parkrat pokličem in že poči na bližnjem Velikem Bukovcu. Kmalu se mi pridruži še planinski par, ki doda dodaten QRM, vendar sta bila zelo prijetna človeka in smo med zvezami tudi malo poklepetali. Po dvajsetih minutah smo jo skupaj popihali po stezi navzdol.  V bližnji okolici se je streljanje veselo nadaljevalo in se nam približevalo.
Ker sem uspel naredit le 20 zvez predvidevam, da me bo Poldanovec prav kmalu spet videl na svoji pečini.
Antene še nisem uspel razvozlat. Je kot ena pajčevina, prepredena s kablom in vrvicami. Ne daj se Ive.

Leave a Reply