TK-020 Bevkov vrh

S5/TK-020 Bevkov vrh, 1051 m nad morjem

Zemljevid.
Fotogalerija.
25
QSO na 40m CW

Najbolj razgleden in osamljen vrh v grebenu med Ermanovcem in dolino Idrijce je Bevkov vrh, ki se dviguje nad Sovodnjami. Sovodnje, sotočje med Podosojnico in Podjelovščico.

pogled na Bevkov vrh z JV smeri

Do vrha vodi kar nekaj lepo vzdrževanih in zgledno markiranih planinskih poti, za katere skrbi lokalno PD iz Sovodenj. Za krajši dostop lahko izberemo markiran dostop iz Sovodenj ali iz Otaleža. Sam sem se zapeljal do kmetije Na Hmenici, kjer je prijazen gospodar dovolil, da ob poti parkiram svoj prevoz. Do vrha je sledilo še pol urno turistično sprehajanje ob omedlevanju med pogledi v dolino Idrijce in malo pod vrhom še na kristalno jasen Krn, Matajur, Kanin in bližnji Porezen.

Na vrhu sem bil, za SOTA razmere, ob zelo zgodnjem času. Popolnoma neprimerna ura za klicanjena kristalno čisti frekvenci. Brez SOTA spota je težko zbudit lovce na točke, saj so ti vajeni, da se aktivacije začnejo vsaj kakšno uro ali dve kasneje. Šele selfspot  je rešil težavo in najprej so se mi ob jutranji kavici pridružili nemci, za njimi še sever Evrope, medtem, ko je narod na južnejših pasavnih širinah še sladko spal.
Po nekajminutnem CQ SOTA klicanju v prazno, sem poskusil srečo še na 10MHz kje rpa je bilo še slabše. Pogoji za mojih švoh 5 vatov ob tej uri niso bili primerni.

2 thoughts on “TK-020 Bevkov vrh”

Leave a Reply