TK-037 Debeli hrib

S5/TK-037 Debeli hrib ali Debeli vrh 1209m nad morjem
Zemljevid.

Fotogalerija: klik
39 QSO na 40m CW
7 QSO na 2m SSB

Pri nas imamo kar 12 vrhov z imenom Debeli vrh. Nahajajo se v Julijcih, v Javornikih, na kočevskem, v posavskem hribovju, na Nanosu in še kje. Večina med njimi ne doseže niti 1000 metrov, nekateri so pa kar visoki. Eden izmed njih je tudi nanoški Debeli vrh ali hrib, odvisno od zemljevida.

Spet sem hotel na kolo. In to ne le ležerno lenarit. Hotel sem se malo zmatrat, se malo uničit, da si bom zapomnil to “kao” enostavno turo na Nanos. Predvsem zato, ker sem vedel, da bo precej asfaltnega in makadamskega vzpona. Zato sem si za pokoro izbral en strm začetek ture in en precej težak nahrbtnik. Da bo pa mazohizem na dovolj visokem nivoju je poskrbela še pozabljivost, ki je doma pustila vse kalorije. Edino dve pozabljeni frutabeli sta samevali v enem od skritejših žepov.
Po začetnem strmem delu nad Vrhpoljem me steza pripelje na oster asfaltni ovinek visoko nad Sanaborjem, na cesto proti kmetiji Abram. Višinci so se kar lepo nabirali in ko so dosgli magično mejo 500 se je prvič danes oglasil hrbet. Križ! Kmalu ga nisem več uspeval prepričevat in dosegel je svoje. Svoj dozo Naklofena. Ma za ta zdravila piše, da je treba po zaužitju mirovat in počivat, sam pa jih vzamem zato, da se lahko naprej mučim. Hm, nekaj mi še zmeraj ni jasno. Ali sem navodila površno prebral ali pa se zavedno farbam. Kakorkoli, po še par sto višincih začne tableta delovat in po prihodu na neprevozen, zadnji del vzpona sem že skoraj kot nov. S to razliko, da sem po prevoženih 1200vm že ostal brez akumulirane energije, frutabelci pa šparam za povratek. Joj kako se je vleklo tistih zadnjih 100 višincev proti vrhu. Strmo, drseče, izgubljajoče in predvsem… lačno!

2 thoughts on “TK-037 Debeli hrib”

  1. Miloš, le pazi to s hrbtom, da te enkrat preveč ne zagrabi … Drugač se bom pa spet ponavljačl – lep’ … :))

  2. Hvala za vse dosedanje odgovore na blogu Jure!
    Glede hrbta pa moram povedat, da me je že pred 17 leti spravil za tri tedne v bolnišnico. Skoraj na operacijo. Ma sem se s pomočjo 48 špont ketonala in 6 tardečih, ki so bile hrana za ukleščen živec, počasi zlizal. Edino tazadnja je bila preluknjana kot sito 🙂 . Tako, da kar dobro poznam dogajanje v ozadju in ga sproti spremljam in se mu prilagajam. Na vprašanje kdaj me bo križ nehal bolet, mi je pred leti moja dohtarca rekla, da naj se kar naučim živet z bolečino. Kako prav je imela!

Leave a Reply