CQ WW CW Contest 2021

Single Operator 80m High Power Assisted

Call: S53X
Operator(s): S53X
Station: S53X
Class: SOSB80 HP
QTH: V9
Operating Time (hrs): 29
Summary:
 Band  QSOs  Cty  DX  Zones
———————————–
   80: 2186      92      26
   ———————————–
Total:  2186     92      26
Total Score =  396.008

Tudi največji CW praznik v letu, CQ WW CW Contest  je za nami. 
Setup je bil skoraj enak kot za CQWW RTTY. Dodan je bil le še JA beverage ter prvič do zdaj prižgan Spectrum display v N1MM++.
Drugi  radio je bil v uporabi le občasno saj je bilo že na RUN postaji veliko dela. QSO rate je bil prvih 7 ur stalno nad 100 qso/uro. Prvi dve uri celo 161 in 150 Q/h. Četrtina QSO so bili USA in VE.
Prva noč od treh se je končala ob 9:30, ko je zmanjkalo pogojev in postaj. Nadaljevanje je sledilo že kmalu po 14. uri po našem času. Noč na nedeljo je bila burna. Če sem prvo noč le nabijal CQ, je bil tokrat vmes še lov za množilci. Od slišanih mi je pobegnil le 4O, saj sem ga pustil za kasneje, vendar ga kasneje do konca ctesta ni bilo več nazaj na 80m. CN8WW je bil zelo neroden OP in sem ga tudi pustil za zadnji večer, a človek ni uspel narediti več kot pol QSO v minuti. Manjka mi v LOGu. Nekateri, ki sem jih zaradi pile-upov tudi pustil za kasneje so kar sami prileteli na CQ. Recimo, ZA, 9H, TA, OD5, FY5, PT, EA9. Ne vem pa kaj je narobe z mojim signalom, da sem skoraj vedno od prve prebil pile-up postaj iz Karibov, VK, ZL, 9G, XE, BG.
 Največji % postaj je bil iz USA. Kar 20.6% vseh zvez oz. 460 QSO. Sledijo nemci z 12%, rusi  8%, Ukrajina, Italija, Poljska … Na koncu se je nabralo nekaj nad 2200 QSO.

JA beverage, ki je na sosedovi njivi sem skupaj z mojima mačkama pospravljal po končanem tekmovanju, tam enkrat okoli dveh ponoči. Enako tudi elevated radijale, saj so se napovedali krovci, ki imajo namen prenoviti dotrajano streho na V9. Med spravljanjem sem samo upal, da me ne vidi kateri od nespečih sosedov. Že tako se čudijo antenam, kako bi se šele človeku sredi noči sredi njiv.
Da je v N1MM++ tekel Spectrum display sem uporabil RSPDuo. Igranja z “Diversety RX” , ki ga omogoča se med ctestom nisem šel.  Ne znese.
Tehnika je zdržala BP.
Vreme tudi, čeprav sem enkrat zaslišal neko grmenje in nato na radarju videl, da me je nevihta pravzaprav ne da bi vedel, že prešla.
Rezultat? Pojma nimam. Meni je bilo lepo cel kontest, vse tri noči. In zadani cilj je bil tudi dosežen, to je “Ne”molirat”. In ne popustit unemu glasu v glavi, ki te prepričuje: ” Mona, kaj se matraš. Pejdi raje spat… samo eno urco… samo pol urce… samo malo zamiži.” 

Leave a Reply