CQWW 160m CW Contest 2018 – S53X

SOHP(A)
Total:  QSOs = 1268
State/Prov = 19  Countries = 72
Total Score = 609,154
 Vertikalna farma – 80m, 2x40m + 160m

Prvi letošnji contest  se je začel že v petek zjutraj, ko  sva z Lilico začela dan s postavljanjem vertikalke. Grmovje in drevje je terjalo svoj časovni davek. Vse nekaj drugega je postavljat te visoke antene na travnatih in neporaslih površinah, kot pa sredi Kokošjega grmovja.
Prva noč se je končala z nekaj čez 600 zvezami. Svetli trenutki so bili denimo klici na moje  CQjanje od  ZC4A ekspedicije ali redkega 4J4K iz Arzejbadžana. Prijetna je bila tudi zveza z na novo priznano DXCC Kosovo in sicer je Tine (S50A), ki je takrat bil za postajo Z60A, ob koncu hitre zveze voščil še »Milos GN«. To noč je bilo narejeno tudi okoli 50 zvez iz severne Amerike.
Sobota je bila namesto počivanju in spanju, namenjena šraufanju in montaži nove UHF antene za prihajajoči repetitor, ki bo postavljen na Kokoši.
 UHF antena za S55DSN repetitor

Potem je prišel večer in ponovno uživanje v tekmovanju. Na CQ so prihajali tudi taki kot je recimo 5H3EE iz Tanzanije in drugi. Zjutraj je bilo v dnevniku  skupaj 1110 QSO in 500k točk. Niti enega signala iz NA nisem zaznal.

 QSO po urah

Nedeljo sem v glavnem prespal in že nestrpno čakal nadaljevanje ob peti uri popoldan, ko se je bližal sončni zahod. Še prej sem pospravil postavljeno L anteno, s katero sem tudi mislil delati, a je bil šum na njej napram vertikalki tako visok, da so bili nanjo slišani le signali nad S9. Proti jutru je kot kaže že vsem zmanjkalo korespodentov in začelil se je lov vseh EU postaj za vsakim, ki se je prikazal na bandu. Odvijali so se pravi pile-upi na navadne EU postaje. Isto, vendar še bolj drastično se je odvijalo zadnji večer. Kot po pravilu, so bili vedno pred mano S53O, S51V, S57Q in S50K. Šele nato je prišel na vrsto S53X. Malo »demoralizajoče« , ma se hitro navadiš.

 “Field day style” ali “Še dobro, da me kdo sliši.”

Nedeljsko nadaljevanje je polepšal A71SJ iz Saudske Arabije, ki je priletel na moj CQ, medtem, ko ga pol ure pred tem v pileupu, nikakor nisem uspel narediti. »Ha in your face.«
Po 28 urah dela, le dve uri pred koncem, se me je lotil glavobol. Čudna reč. Vzrok in posledica sta bili odpravljeni v le nekaj minutah in sicer takoj za tem, ko sem zvok lastnega klicanja v slušalkah zmanjšal iz maksimalnih 10 na le 2 stopnjo slišnosti. »Porkodindijo, kdu je dal na maksimum?«

TNX vsem 42 S5 postajam v LOGu, da so poklicale in »svojim« dali pike.
TNX Lilici za pomoč pri postavljanju antene.
TNX tudi Marijotu Z6/S56A, ki si je vzel čas in je poklical s Kosova.
En ciničen TNX tudi vsem, ki ti že po 10 sekundah (max trajanje zveze na drugi QRG) ugrabijo frekvenco, na kateri  si bil do tedaj. Enega Poljaka SN, ki se me je na tak način, le po 6 sekundah lotil, sem gladko ignoriral, nakar sem bil deležen od neskončnih QSY do LID in za konec še par 99. Ampak meni se ne mudi nikamor. Njemu se je. Imam jaz cajt, če je treba tudi do pete ure zjutraj, ko je treba iti v službo.  Po nekaj minutah je odpujsal v drugo nekaj sekundno prazno digitalno luknjo, ki jo je ugledal na waterfallu.
Zadnja ura mi je dala še Indijo VU, Tajsko E2X in prav zadnja minuta tekmovanja še Japonca JH4UYB.
Narejeno je bilo 1268 zvez in 91 množiteljev, kar je zneslo nekaj čez 600k točk.

Zdaj pa je treba samo še anteno podret in pospravit.

 Minutka po končanem contestu

Leave a Reply