JARTS 2017 contest

Tekmovanje sem začel kot SO2R. TS 590SG je bil prvi radio, drugi pa TS-590S. V nedeljo dopoldan se je ta drugi odločil, da bo nagajal in ker se z njim nisem hotel prerekati, sem ga kratko malo ugasnil. Nadaljevanje je bilo SO1V.
Zabava je trajala vse do prihoda nedeljske nevihte z grmenjem, ki se je vrha Kokoši držala cele 4 ure. Po eni strani mi je bilo žal izgubljenih okoli 150 zvez, ki bi jih v tem času lahko naredil, po drugi pa sem je bil vesel, saj mi je dovolila, da sem ta čas izkoristil za prepotrebni spanec.
Kljub temu, da sem za sprejem imel pripravljene tudi Beverage antene, jih nisem uporabil niti za eno zvezo. Ugotavljam, da jih  za RTTY sploh ne rabim in jih v naslednjem RTTY contestu ne bom niti pripravil. Na spodnji sliki je končni rezultat.

Kot kaže spodnji graf je bilo največ zvez 144 z Japonsko, tri manj z Rusijo, ki ji sledijo Američani 131. Mnogo je tudi Ukrajincev, Nizozemcev, Italijanov …

Anten pa soraj ni potrebno obračati saj je skoraj vse v dveh smereh. Na 40 in 300 stopinjah.

Kar trdim že nekaj let, HAMi izumiramo.
V tem tekmovanju smo si izmenjevali tudi starost. Barve v grafu so starostne skupine po letih (najstniki, dvajsetletniki, trideset….), številke pa povedo število zvez v starostni skupini. Najmlajši, oziroma najmlajša je bila 12 letna UR5QSS Svetlana iz Ukajine, najstarejši pa 92 letni John G3RSD iz Anglije. Graf sem izdelal s velikim veseljem, saj potrjuje, da sem še mlad. 🙂

 

Leave a Reply