HAMRADIO Friedrichshafen 2017

                                S50A, S50XX, Tadeja, S51ZJ, S53X in S51TC

Sreda, 12. 07. 2017
  Po 700 km poti je ekipa, ki letos predstavlja ZRS na sejmu Hamradio v Friedrichshafnu, v popoldanskih urah prispela na cilj.
Zaradi vetrovnega vremena smo zelo pohiteli s postavitvijo našega kampa, to je šotorov in le enega “gadafija”, drugega smo pustili na sigurnem za naslednji dan.
Ker smo bili tako zelo pridni in delavni, smo za nagrado dobili še mavrico. Na koncu smo še preizkusili kako deluje kuhinja in ali je teran zdržal vroče potovanje.   Preizkušanje se je zavleklo pozno v noč. Zdržal je, ampak le polovica.
Pa še to. Vseh vas pozdravlja Rudi.
S53X & Co: S50XX, Tadeja, S50A, S51TC, S51ZJFotografija osebe Radioklub Burja.

 

četrtek, 13. 07. 2017
  Včeraj zvečer se je slovenski kamp napolnil. Rezervirali smo ravno dovolj prostora, da smo S5 hami skupaj. Debate so tekle pozno v noč. Dan smo začeli s suho nočjo in deževnim jutrom. Čez dan so menda bile tudi nevihte, vendar tega ne vemo, ker smo ga preživeli v halah na sejmišču. Obisk na našem štantu je na trenutke že mejil na pile-up. Celo Američani so se dobivali pri nas, čeprav je njihov country precej krat večji od našega.  A le po površini.

Kdor pošilja QSL kartice po biroju ga obveščamo, da nam je uspelo oddati skoraj vse pakete, ki smo jih imeli s seboj za tuje radioamaterske zveze. Samo še koga iz YU, Z3 in Z6 najdemo, pa bodo vsi paketi oddani.
Vsi se trudimo po najboljših močeh, da dostojno zastopamo vse S5 radioamaterje.

Fotografija osebe Radioklub Burja.
Fotografija osebe Radioklub Burja.Fotografija osebe Radioklub Burja.
petek, 14. 07. 2017

  Dan smo začeli z dvigom zastave. Dobesedno. Pozno zvečer se je namreč drog zastave (ribiška palica za naše žične antene) sesedel sam vase in šel skupaj z nami na nočni počitek.
Kot vsak dan, smo bili tudi danes na razstavnem prostoru že krepko pred odprtjem vrat za obiskovalce. Dogovorili smo se namreč, da vsak dan ob zaprtju pospravimo za seboj in vredne stvari s štanta odnesemo s seboj, zjutraj pa ponovno uredimo razstavni prostor.
Tudi danes smo imeli pravi pile-up z obiski. Poleg tujih radioamaterjev s celega sveta, ki so kar požirali informacije o Sloveniji, ki smo jim jih dajali ob delitvi prospektov, nas je obiskalo tudi precej S5 hamov.
Smo si pa danes privoščili tudi nekaj časa za sebe. Predvsem z obiski predavanj in nakupi na bolšjem sejmu. Po Friedrichshafnu še vedno iščemo Poljake, katerim nikakor ne moremo izročiti težkega paketa s QSL karticami za njih. Samo še ta nam je ostal za oddati.
Naš Slovenski kamp se še vedno polni.
Fotografija osebe Radioklub Burja.

Fotografija osebe Radioklub Burja.Fotografija osebe Radioklub Burja.
sobota, 15. 07. 2017

  Za vas je bila nedelja verjetno dan za počitek. Nam se to ni zdelo. Dela smo imeli še več kot prva dva dneva. Poleg pakiranja in pospravljanja S5 kampa, smo bili namreč tudi danes prisotni na razstavnem prostoru. Prvi del ekipe je ostal v kampu in je najprej slavnostno spustil naši dve zastavi (državno in ZRS), čemur je sledilo pospravljanje. Drugi del ekipe se je tako kot vsak dan, odpravil na Hamradio Messe v halo A1.
Obiskovalcev je bilo občutno manj, vendar smo vztrajali in izpeljali naše poslanstvo, to je promocijo ZRS in Slovenije, do konca. Po treh dneh “sejmarjenja” so naše ZRS polo majice že pošteno smrdele in če bi sejem trajal samo še en dan, bi se nas mimoidoči verjetno že izogibali.
Manjši pritisk na naš “štant” smo izkoristili še za obisk zvez drugih držav, ki so tako kot mi imele svoj paviljon in z njimi izmenjali par besed ter priložnostnih daril. QSL’ke smo pa itak izmenjali že prvi dan.
Hvala vsem S5 radioamaterjem, ki so nas obiskali v času sejma na razstavišču, hvala vsem, ki so se družili z nami v S5 kampu in se družili z nami pozno v noč in hvala ZRS, da nas je na razpisu izbrala za predstavnike. Mi smo dali vse od sebe.
73
za vas smo se trudili:
Tine S50A, Kristjan S50XX, Tone S51TC, Sergej S51ZJ, Tadeja in Miloš S53X.

za konec je tu še par slik naših najbližjih sosedov:
Fotografija osebe Radioklub Burja.

Fotografija osebe Radioklub Burja.Fotografija osebe Radioklub Burja.
In nenazadnje, tukaj je še nekaj minutni video iz letošnjega Friedrichshafna.


One thought on “HAMRADIO Friedrichshafen 2017”

Leave a Reply